Πολιτική Επιστροφών και Αλλαγών

Ως μέλος/πελάτης του διαδικτυακού τόπου www.boomboo.gr έχετε τη δυνατότητα να επιστρέψετε τα προϊόντα που έχετε επιλέξει (π.χ. εάν αλλάξατε γνώμη, η επιλογή δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας ή το προϊόν είναι ελαττωματικό, σας παραδόθηκε διαφορετικό προϊόν από εκείνο που παραγγείλατε κλπ.).

Έχετε το δικαίωμα να μας ενημερώσετε το αργότερο εντός δεκατεσσάρων (14) ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία παραλαβής κάθε αγορασθέντος προϊόντος  για την απόφασή σας να επιστρέψετε το προϊόν (εκτός από την περίπτωση των εξαιρέσεων που αναφέρονται κατωτέρω). Για να τηρήσετε την προθεσμία υπαναχώρησης, είναι αρκετό να στείλετε τη δήλωση σας περί άσκησης του δικαιώματος υπαναχώρησης σας πριν λήξει η προθεσμία υπαναχώρησης. Το δικαίωμα τούτο (δικαίωμα υπαναχώρησης από την εξ αποστάσεως σύμβαση) μπορείτε να το ασκήσετε για οποιονδήποτε λόγο χωρίς να δώσετε οποιαδήποτε εξήγηση.

Εφόσον αποφασίσατε να επιστρέψετε αγορασθέντα προϊόντα που σας παραδόθηκαν (είτε κατόπιν δικής σας επιλογής είτε επειδή τα προϊόντα εμφανίζουν οποιοδήποτε ελάττωμα), οφείλετε να μας ενημερώσετε για την απόφαση σας με μια ξεκάθαρη δήλωση (π.χ. επιστολή που θα σταλεί με ταχυδρομείο ή ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στις σχετικώς παρακάτω αναφερόμενες διευθύνσεις). Για την γνωστοποίηση σε εμάς της απόφασής σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το συνημμένο στην παρούσα «Πολιτική Επιστροφών» υπόδειγμα εντύπου υπαναχώρησης χωρίς τούτο να είναι υποχρεωτικό. Η αποστολή της δήλωσης σας (είτε σύμφωνα με το υπόδειγμα εντύπου υπαναχώρησης είτε με κάθε άλλο ξεκάθαρο τρόπο) μπορεί να γίνει και μέσω της φόρμας επικοινωνίας που βρίσκεται στην ενότητα «Επικοινωνία» του διαδικτυακού τόπου www.boomboo.gr. Στη δήλωσή σας θα πρέπει να αναγράψετε το ονοματεπώνυμο σας, τον αριθμό του τηλεφώνου σας και τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας ώστε να μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας. Σε περίπτωση αποστολής της δήλωσης σας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) θα σας διαβιβάσουμε μέσω email επιβεβαίωση λήψης της υπαναχώρησης σας. Έχετε την δυνατότητα να υπαναχωρήσετε και με την απλή αποστολή ενός email δηλώνοντας με σαφήνεια την πρόθεση σας να υπαναχωρήσετε.

Σε περίπτωση που επιστρέψετε την παραγγελία σας επειδή παρουσιάζει οποιοδήποτε ελάττωμα (προϊόν ελαττωματικό, παράδοση διαφορετικού προϊόντος από εκείνο που παραγγείλατε κλπ.) η ΒΟΟΜΒΟΟ ΙΚΕ θα επιχειρήσει να αντικαταστήσει τα προϊόντα με έτερα ομοειδή και να τα αποστείλει σε εσάς, εφόσον τα προϊόντα είναι ακόμη διαθέσιμα, το συντομότερο δυνατόν. Έχετε το δικαίωμα να μας δηλώσετε ότι δεν επιθυμείτε τέτοια αντικατάσταση αλλά επιστροφή των καταβληθέντων χρημάτων σας.

Οφείλετε εσείς να στείλετε πίσω τα προϊόντα χρησιμοποιώντας την εταιρεία courier με την οποία συνεργαζόμαστε ή  με οποιοδήποτε τρόπο επιλέξετε χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση και οπωσδήποτε εντός 14 ημερολογιακών ημερών από την ημέρα που μας δηλώσατε ότι υπαναχωρείτε από την εξ αποστάσεως σύμβαση αγοράς προϊόντων από το διαδικτυακό τόπο www.boomboo.gr. Η προθεσμία θεωρείται ότι έχει τηρηθεί εάν στείλετε πίσω τα αγαθά πριν από τη λήξη της περιόδου των 14 ημερών.

Αφού παραλάβουμε το προϊόν εκτιμούμε την κατάστασή του και κρίνουμε αν μπορεί να υπάρξει επιστροφή χρημάτων. Σε κάθε περίπτωση επιστροφής προϊόντων, υποχρεούστε να τα παραδίδετε στην ίδια ακριβώς κατάσταση στην οποία παρελήφθησαν, άθικτα, σε άριστη κατάσταση, σφραγισμένα, πλήρη και χωρίς καμία φθορά. Αυτό προϋποθέτει και την πρωτότυπη συσκευασία καθώς και ότι οι ετικέτες βρίσκονται ακόμη επάνω στο προϊόν. Θα παρακαλούσαμε τα προϊόντα να είναι μέσα σε ξεχωριστή συσκευασία για την προστασία τους κατά την μεταφορά προς εμάς. Θα πρέπει μαζί με τα επιστραφέντα προϊόντα να είναι και όλα τα έγγραφα, τα οποία συνόδευαν το προϊόν κατά την παράδοσή του σε εσάς (π.χ. Απόδειξη Λιανικής-Δελτίο Αποστολής, υλικό marketing ή οποιοδήποτε άλλο υλικό προώθησης κλπ), καθώς και η συμπληρωμένη από εσάς Φόρμα Επιστροφής που συνοδεύει την παραγγελία σας. Εσείς φέρετε ευθύνη για οποιαδήποτε μείωση της αξίας των προϊόντων προκύψει από χειρισμό που δεν ήταν απαραίτητος για να προσδιορίσετε τη φύση, τα χαρακτηριστικά και τη λειτουργία των προϊόντων.

Το δικαίωμα υπαναχώρησης δεν ισχύει όσον αφορά στις ακόλουθες περιπτώσεις:

  1. στην περίπτωση προμήθειας αγαθών που κατασκευάζονται σύμφωνα με τις προδιαγραφές που θέτετε εσείς ή στην περίπτωση εξατομικευμένων προϊόντων,
  2. στην περίπτωση προμήθειας αγαθών τα οποία μπορούν να αλλοιωθούν ή λήγουν σύντομα,
  3. στην περίπτωση προμήθειας αγαθών τα οποία δεν είναι κατάλληλα προς επιστροφή για λόγους προστασίας της υγείας ή για λόγους υγιεινής και τα οποία έχουν αποσφραγιστεί μετά την παράδοση. 
  4. στην περίπτωση προμήθειας σφραγισμένων ηχητικών εγγραφών ή σφραγισμένων εγγραφών βίντεο ή σφραγισμένου λογισμικού για υπολογιστές (CD, DVD κλπ.), που αποσφραγίστηκαν μετά την παράδοση,
  5. στην περίπτωση προμήθειας ψηφιακού περιεχομένου μη παρεχόμενου πάνω σε υλικό μέσο, εάν η εκτέλεση ξεκίνησε με την προηγούμενη ρητή συγκατάθεση του καταναλωτή και την επιβεβαίωση εκ μέρους του ότι χάνει έτσι το δικαίωμα του υπαναχώρησης.

Εάν επιστρέψετε προϊόντα αγορασμένα από το διαδικτυακό τόπο www.boomboo.gr, θα σας επιστρέψουμε κάθε πληρωμή που λάβαμε από εσάς, συμπεριλαμβανομένων των εξόδων παράδοσης των προϊόντων σε εσάς (εξαιρουμένων των συμπληρωματικών εξόδων που οφείλονται στη δική σας επιλογή να χρησιμοποιηθεί τρόπος παράδοσης άλλος από τον φθηνότερο τυποποιημένο τρόπο παράδοσης που εμείς προσφέρουμε), χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση εντός 14 ημερολογιακών ημερών από την ημέρα που θα πληροφορηθούμε την απόφαση σας να επιστρέψετε τα προϊόντα. Δικαιούμαστε ωστόσο να καθυστερήσουμε την επιστροφή χρημάτων μέχρις ότου λάβουμε πίσω τα αγαθά και ελέγξουμε την κατάσταση τους . Δεν θα σας χρεωθούν έξοδα σχετικά με την επιστροφή χρημάτων.

Σε περίπτωση που για την επιστροφή των προϊόντων η παραλαβή αυτών γίνεται από την εταιρεία ταχυδρομικών υπηρεσιών Speedex .η οποία συνεργάζεται με την ΒΟΟΜΒΟΟ ΙΚΕ δεν υπάρχει κόστος επιστροφής χρησιμοποιώντας τον σχετικό κωδικό της BOOMBOO IKE.  Η επιλογή τούτου του τρόπου επιστροφής δεν είναι δεσμευτική. Κάθε καταναλωτής μπορεί να αποστείλει τα προς επιστροφή προϊόντα με οποιονδήποτε τρόπο εκείνος επιλέξει. Εφόσον επιλέξει διαφορετική εταιρεία ταχυδρομικών υπηρεσιών και όχι την  Speedex.

Σε περίπτωση αγοράς με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα ή pay pal πιστώνουμε την χρεωστική ή πιστωτική σας κάρτα σας ή τον λογαριασμό pay pal με το ποσό που πρέπει να σας επιστραφεί κατόπιν παραλαβής από την  ΒΟΟΜΒΟΟ ΙΚΕ και ελέγχου των προϊόντων που επεστράφησαν. 

Σε περίπτωση αγοράς προϊόντων με  αντικαταβολή η επιστροφή χρημάτων θα γίνεται  μέσω κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό σας. Συνεπώς θα σας παρακαλούσαμε να μας ενημερώσετε μέσω email ή συμπληρώνοντας σχετικώς τη Φόρμα Επιστροφής που συνοδεύει την παραγγελία σας για τον αριθμό λογαριασμού σας (IBAN), την τράπεζα που διατηρείτε τον λογαριασμό και το όνομα του δικαιούχου όπως αυτό αναφέρεται στο βιβλιάριο. Βεβαιωθείτε ότι τα στοιχεία που μας παρέχετε είναι τα σωστά. Κάθε καταναλωτής φέρει αποκλειστικά την ευθύνη για την σωστή παροχή των στοιχείων του τραπεζικού του λογαριασμού και η ΒΟΟΜΒΟΟ ΙΚΕ δεν φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση λανθασμένης προσκόμισης αυτών για την τυχόν μη καταβολή κάθε οφειλόμενου ποσού στον καταναλωτή.

Η ΒΟΟΜΒΟΟ ΙΚΕ. λαμβάνει κάθε φροντίδα και μέριμνα για την εμπρόθεσμη επιστροφή κάθε οφειλόμενου ποσού στους καταναλωτές. Η  ΒΟΟΜΒΟΟ ΙΚΕ δεν φέρει ευθύνη για τυχόν καθυστέρηση πληρωμής κάθε ποσού εξ αιτίας οφειλόμενης σε ενέργειες ή παραλείψεις τρίτων (προβλήματα στη διαδικασία των τραπεζικών συναλλαγών, μη δήλωση από καταναλωτή των στοιχείων του τραπεζικού του λογαριασμού κλπ.). Σε κάθε περίπτωση παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε άμεσα μαζί μας εάν δεν έχετε λάβει την επιστροφή των χρημάτων σας εντός 14 ημερών από την ημέρα που μας ενημερώσατε για την απόφαση σας να επιστρέψετε τα προϊόντα.

Αλλαγές: Έχετε την δυνατότητα να αλλάξετε τα αγαθά που αγοράσατε από την BOOMBOO ΙΚΕ με γνωστοποίηση της απόφασής σας μέσω αποστολής email εντός του ως άνω χρονικού διαστήματος και με την προϋπόθεση ότι το νέο αγαθό που θέλετε να αποκτήσετε με την αλλαγή είναι ίσης ή μεγαλύτερης αξίας από το αγαθό που επιθυμείτε να επιστρέψετε. Με την παραλαβή του email σας, θα σας αποστείλουμε με τον ίδιο τρόπο την ακριβή διαδικασία επιστροφής του προς αλλαγή αγαθού και απόκτησης του νέου με την χρήση ενός κωδικού έκπτωσης το οποίο θα εισάγετε κατά την αγορά του νέου αγαθού μέσω της ιστοσελίδας της BOOMBOO IKE και η οποία έκπτωση θα ισούται με την αξία του αγαθού που θα επιστρέψετε. Η  BOOMBOO IKE διατηρεί το δικαίωμα να μην επιτρέψει την δυνατότητα χρήσης του κωδικού έκπτωσης μέχρι να παραλάβει από εσάς και ελέγξει το αγαθό που αποφασίσατε να επιστρέψετε. Τα σχετικά με τις προϋποθέσεις υπαναχώρησης και επιστροφής των αγαθών καθώς και χρέωσης αποστολής τους ισχύουν και στις περιπτώσεις των αλλαγών. Σε περίπτωση αγοράς νέου αγαθού από αλλαγή θα ισχύον οι ίδιες χρεώσεις εξόδων αποστολής του νέου αγαθού που ισχύουν σε όλες τις περιπτώσεις νέων αγορών.

Για κάθε επικοινωνία ή διευκρίνιση σχετική με την ΒΟΟΜΒΟΟ ΙΚΕ το διαδικτυακό τόπο www.boomboo.gr και τους όρους χρήσης αυτού, οι καταναλωτές μπορούν να συμπληρώνουν και αποστείλουν τη φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται στην ενότητα «Επικοινωνία» του διαδικτυακού τόπου www.boomboo.gr ή να απευθύνονται μέσω email στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@boomboo.gr, μέσω τηλεφώνου στο 2107007395 ή ταχυδρομικώς στην ταχυδρομική διεύθυνση: ΒΟΟΜΒΟΟ ΙΚΕ. Αδάμων 85 Αχαρνές 13674